Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Doet ie 't of doet ie 't niet

Meteorologisch gezien hebben we de wintermaanden al lang achter ons gelaten, maar de lente lijkt dit jaar last te hebben van opstartproblemen. Van een paar heerlijke warme lentedagen duikelen we weer terug naar bijna het vriespunt. De gemiddelde Nederlander is genegen om voorlopig nog maar even binnen te blijven.
Wie zich toch buiten waagt kan zien dat de natuur toch echt al volop in beweging is.

 

VOGELS VOEREN

Alles begint weer te groeien en te bloeien. Zodra de zon een beetje warmte afgeeft laten veel dieren zich weer zien. En heeft u al eens goed geluisterd in de tuin? De vogels kwetteren er weer vrolijk op los. Het is helemaal niet erg om de vogels in de tuin nog steeds bij te voeren. Juist nu! Rond deze tijd van het jaar gebruiken ze veel energie. Ze komen net terug van een lange vlucht, er worden partners gezocht en nesten gebouwd. Tijdens de lente hebben ze daarom veel baat bij uw hulp. Vooral wanneer u hen extra eiwitten kan aanbieden. Tijdens heerlijke lentedagen komt er voldoende voedsel tevoorschijn, want ook insecten genieten graag van het weer. Maar als het, zoals afgelopen week, koud en guur is laat geen insect zich zien. Dan zijn de tuinvogels gebaat bij uw hulp. Wist u dat er speciaal vogelvoer te koop is voor deze periode? Het bevat naast extra eiwitten ook extra kalk. En wat dacht u van een schaaltje meelwormen. Deze kunt u het gehele tuinseizoen met een gerust hart voor hen neerzetten. Meelwormen kunnen de ouders veilig aan de jongen voeren.

 

Voorkom dat dit in de vogelnestjes terecht komt!

Naast voer kunt u ook helpen bij het maken van een nest. Uiteraard kunt u dit weekend nog even snel een vogelhuisje ophangen. Sommige vogels zijn al aan het nestelen, maar er zijn er ook nog die een geschikte plek zoeken. Verder kunt u helpen met het aanbieden van nestmateriaal. Laat takjes en klein snoeiafval liggen.
Daarnaast zijn veel vogels dol op zacht nestmateriaal. Grote kans dat de haren van uw hond of kat geliefd zijn. Maar pas op! Wanneer u uw dieren een middel tegen vlooien en teken heeft gegeven dan zijn de haren van uw geliefde viervoeter zeer giftig. Uit onderzoek blijkt dat het middel nog maandenlang in de haren aanwezig is. Wanneer behandelde haren in het nest belanden, overleven de jongen het niet.

En we hopen we dat u dit jaar mag genieten van een nestje in de tuin, waarbij u het gehele proces kunt volgen van de bouw tot aan het uitvliegen van het jonge grut.

 

Weer een tevreden klant 

Wie ook hoopt op vogels in de tuin zijn de eigenaren van de tuin in Bergen die we deze week hebben opgeleverd. We hebben het over de bijzondere tuin waar we twee weken terug over schreven,  die ooit eigendom was van een kunstenaar.

De opdracht luidde: Een natuurlijke tuin! Er zal dan ook zeker voldoende leven in te vinden zijn. Of de eerste vogels al komen broeden…
We zijn in elk geval blij met het eindresultaat en de complimenten die we in ontvangst mochten nemen.

 

Oké, nog 1 felicitatie dan...

Nog meer complimenten voor Boaz. Vorige week sloten we onze ‘week van’ vol feestelijkheden af met het bericht dat Boaz zijn rijexamen deed. Ondertussen kunnen we meedelen dat hij met vlag en wimpel is geslaagd!

 

We wensen u ook deze week een goed weekend.
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B