Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Eindelijk!

Eindelijk! Waarschijnlijk is dit de meest gebruikte uitroep in Nederland de afgelopen week. Want wat hebben we lang op zonnig voorjaarsweer moeten wachten. Voor Barry was die grote koperen bal in de lucht misschien wel het mooiste cadeau toen hij afgelopen week 50 kaarsjes uit mocht blazen.

Stekende dames

Maar wanneer na heel veel regen en de tuinen nog doordrenkt zijn van het water, zonneschijn komt, dan ontstaat er een heerlijke broeierige natte habitat voor ongewenste insecten in de tuin. Namelijk de mug. Het vrouwelijke prikgrage monster legt deze dagen graag haar eitjes. Maar liefst rond de 100 stuks. De tuintip voor deze week luidt dan ook: Ga op zoek naar plekken waar stilstaand water is in de tuin. Denk aan afdekzeilen, emmertjes, bloempotten die nog niet zijn gevuld. Verwijder het water waar mogelijk, dat scheelt over twee weken, waanneer de eitjes uitkomen waarschijnlijk veel muggenbulten. Zelf zijn we afgelopen week al begonnen zoveel mogelijk muggenoverlast tegen te gaan. Onder andere Raf en Roel waren daarom te vinden op de ladder. Want een veel vergeten plek is de dakgoot. Hier kan de mug heerlijk ongestoord haar gang gaan. Een goede reden dus om de dakgoten te reinigen.

gazonbeschermers

In een andere tuin zagen we Ad en Boaz die grote interesse leken te hebben in het gazon.
Want het bewolkte weer waar we al enige tijd mee kampten had ook zijn voordelen. Het stelde ons in staat om aaltjes uit te zetten tegen engerlingen. U weet wel, van die enge beestjes die dol zijn op de wortels van uw gazon. Aaltjes zijn weer dol op de engerlingen en zo houden we de natuur in stand. Aan het begin van de week konden Ad en Boaz nog tijdig de laatste tuinen onder handen nemen.

Wilt u meer weten over bestrijden met aaltjes? Ecostyle heeft een podcast over aaltjes opgenomen. Deze podcast kunt u hier beluisteren

Oeps vergeten

Verder deden we allemaal een stapje harder, omdat het deze week een erg kort werkweekje is. Hemelvaartsdag op donderdag biedt een uitgelezen kans om er een extra lang weekend van te maken. Veel van onze collega’s maken daar dankbaar gebruik van. En geef ze eens ongelijk.

Een kort weekje dus en daarom ook een kort blog. Maar er is voldoende leesvoer. Want we zagen dat we ‘De week van Wesseling’ vorige week niet hebben gepubliceerd.

U leest de laatste week van Wesseling hier terug.

 

Goed weekend!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B