Wesseling Tuinen
Schrijf een review
Bel ons direct!

De week van Wesseling: Een leuk tekeningetje

Wist u dat een tuin gemiddeld 10 jaar meegaat? 
Niet dat de beplanting het dan plots heeft begeven na die tijd, maar onze leefomstandigheden en woonwensen zijn aan verandering onderhevig.

Denk aan kinderen die ouder worden, of dat er plotseling kleinkinderen op komst zijn. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt en liever een meer onderhoudsvriendelijke tuin wenst. Of niets van dat alles, maar zeg nu eerlijk… na 10  jaar wilt u wel weer iets ‘nieuws’. Dat betekent dat het tijd is om eens kritisch naar de tuin te kijken en deze grondig aan te pakken.

Omdat u zo gewend bent aan de tuin is het soms lastig om iets totaal anders voor ogen te hebben. Ook kan het zijn dat de wensen wel duidelijk zijn, maar dat u nog niet precies weet hoe deze het beste te realiseren. We komen het vaak tegen bij tuinrenovaties. Er zijn een paar ideeën of plannen waar men mee aan de slag wil en dus worden wij ingeschakeld. 

Wat ons opvalt is dat er bij een volledig nieuwe tuin vaak wordt gedacht aan een tuinontwerp. Bij tuinrenovatie gaat men vaak zelf alvast aan de slag. Nu is daar natuurlijk niets mis mee, maar het blijkt in de meeste gevallen nog een flinke klus. 
Het opnieuw inrichten van de tuin vraagt om veel meer dan een paar kleine aanpassingen. Daar komen onze opdrachtgevers elke keer weer achter.

Soms worden we pas ingeschakeld nadat er al eigenhandig aanpassingen zijn gedaan. Een veelgehoorde ‘klacht’ over de tuin is dan: ‘De tuin voelt niet meer goed. Er mist iets’.
Logisch eigenlijk, want wanneer er slechts enkele elementen van de tuin worden aangepast, zonder ook naar het geheel te kijken, dan ontstaat er als het ware een soort lappendeken, waarbij niets meer aansluit. Dat ‘voelt’ inderdaad niet goed.

Een mooi voorbeeld hiervan zagen we afgelopen week. We waren met Ton Vissers op pad die een prachtig ontwerp had gemaakt voor een nieuwe opdrachtgever. Nadat we het ontwerp en de vervolgstappen aldaar hadden besproken, was er tijd over om nog even langs een bestaande opdrachtgever te gaan die had aangegeven ‘iets nieuws’ te willen. We kennen deze klant erg goed, dus het was niet vreemd dat Ton toevallig mee was. Deze klant had zelf al een ontwerp in gedachten en wilde alleen nog even kort een aantal mogelijkheden met ons doornemen. Maar Ton zou Ton niet zijn als hij zich toch niet even ging mengen in het enthousiaste verhaal over de nieuwe tuinplannen. Een aantal simpele vragen van Ton leidde al snel tot een heel ander inzicht, waarmee het oorspronkelijke tuinplan van tafel kon worden geveegd.

‘Goh ik dacht: We maken even een leuk tekeningetje van onze ideeën. Daar hebben we toch geen tuinontwerper voor nodig? We zijn blij dat Ton toevallig is meegekomen. Hier hadden we zelf nooit aan gedacht!, aldus de opdrachtgever.

Wat veel mensen dan ook niet weten is dat er bij het ontwerp van een tuin veel meer komt kijken dan een gezonde dosis creativiteit. Dat zag deze klant nu ook wel in.
Gelukkig voor onze klant gaat Ton nooit zonder zijn tekenspullen de deur uit, dus voordat we het wisten liep hij al rond in de tuin om zijn eerste ideeën visueel te maken met een tuinschets, alvorens hij naar de tekentafel snelde voor het eigenlijke tuinontwerp.

Nog een groot geluk is dat we op dit moment kortingsvouchers aanbieden. Onder andere voor een tuinschets van Ton. Kwam dat even goed uit.


Heeft u ook tuin(renovatie)plannen? Download alvast onze gratis kortingsvouchers en plan vóór 1 oktober een afspraak met ons.

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B