Wesseling Tuinen

 

Ton Vissers

Tuinontwerper


Waarom ben je tuinontwerper geworden?
Als kind was ik al aan het rommelen met plantjes en stekjes in de tuin van mijn ouders. Ik had kippen en konijnen en een eigen moestuintje. Ik kweekte daar voor mijn gevoel de hoogste zonnebloemen van het land. Ik was graag buiten. Het was daarom niet gek dat ik naar de tuinbouwschool wilde.  Na deze opleiding ben ik bij een hovenier gaan werken in de uitvoering, maar niet voor lang. Vervolgens heb ik 20 jaar in de geestelijke gezondheid gewerkt. De Sociale academie ondertussen gedaan en daarna de parttime opleiding aan de Koninklijke academie van Beeldende kunsten in Den Haag. Met al deze studies heb ik de combinatie gemaakt tussen theoretische kennis, sociale omgang  en vormgeving.

Hoelang zit je al in het vak?
In 2002 ben ik voor mijzelf begonnen als ontwerper. Ik heb ook nog een klein jaartje bij Luc Engelhard gewerkt als senior designer en heb daarnaast in opdracht van de Tuinbranche Nederland 14 trend tuinen ontworpen die nog allemaal te zien zijn in Appeltern.

Wat zijn voor jou opvallende trends en ontwikkelingen geweest?
We zijn in de loop der jaren meer bewust geworden van de noodzaak de tuinen groen te houden. Er is meer oog voor diversiteit en we gaan anders om met het water. Versteende tuinen zie je helaas nog vaak genoeg, maar ik heb het idee dat dit wel minder is geworden.

Wat zou je nog graag een keer gedaan of gezien willen hebben in relatie met je vak?
Meer en meer word ik –naast het tuinontwerp- ook gevraagd voor het interieur. Een totaal andere discipline maar ook heel fijn om over na te denken. Ik zou -het liefst op een stuk grond gelegen tegen een natuur gebied aan- de combinatie willen maken waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Wat maakt jou onderscheidend?
Ik kan luisteren en ik vraag door. Daardoor denk ik aardig aan te voelen wat de opdrachtgever wil met zijn tuin.  Mijn doel is te komen tot een fijn, harmonisch en persoonlijk ontwerp waar de opdrachtgever zich in herkent. 


Route
Route
© 2022 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B