Wesseling Tuinen
Schrijf een review

Let the sun shine

Na regen komt...
We durfden bijna niet meer in dit gezegde te geloven, maar we hebben inmiddels toch al kunnen genieten van zomers weer.

Gelukkig maar, want we begonnen al sombere gezichten te ontmoeten. Maar de zon doet menigeen goed. Voor wie toch nog een extra energy boost kan gebruiken, lees dan het bijzondere verhaal over het meest zonnige plantje dat wij kennen: Sint-Janskruid.Deze opvallende bloem groeit en bloeit pas rond de zonnewende, oftewel wanneer de zomer van start gaat. Deze week dus! Benieuwd naar zijn krachtige werking? Lees het blog Midzomernacht

Verandering in het weer zorgt ook altijd voor meer vragen. Afgelopen week kregen we bijvoorbeeld weer vragen over insecten in de tuin. Logisch, want niet alleen wij zijn blij met de zonnestralen. Ook de dieren in de tuin, waaronder de insecten, verlaten gretig hun schuilplaats. Niet iedereen kan dat waarderen, want sommige zien er toch wel angstaanjagend uit of kunnen steken. Maar kennis over de verschillende dieren in de tuin doet wonderen, zo ervaren wij elke keer weer.

Wanneer we vertellen wat het nut is van wespen, krijgen deze diertjes er niet meer van langs met de vliegenmepper, maar een eigen buffet met zoetigheid elders in de tuin, ver weg van de eettafel. Zo geven ze nauwelijks tot geen overlast en is iedereen tevreden.

Soms is de kennis over insecten in de tuin er niet of nauwelijks, waardoor sommige zoemende jongens nog weleens met elkaar worden verward. Onlangs schreven we daarom een artikel over bijen versus wespen.
Best wel interessant al zeggen we zelf.

Verder kregen we ook alweer de eerste meldingen van overlast in de fruittuin. Voor het meeste fruit is het nog lang niet de tijd om te rijpen, maar er zijn ook soorten die al lekker zoet geuren, zoals sommige kersensoorten. Toevallig hebben we onlangs al eens geschreven over het tegengaan van overlast in de fruittuin.

kersen plukken

Benieuwd hoe u de fruitoogst kunt redden? Lees dan het blog zoemend gespuis weren uit de fruittuin

De tuintip deze week  brengen we terug naar een eenvoudig gezegde: Leven en laten leven.
Wilt u meer weten over insecten of andere dieren in de tuin? Vraag het ons gerust, want een tuin zonder leven is geen tuin.


Een zonnig weekend gewenst!
De Mannen van Wesseling

Naar het overzicht
Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B