Wesseling Tuinen
Living life
to the Fullest

 

Freek van Riesen

Sinds wanneer werk jij bij Wesseling Tuinen?
Ik ben voor het eerst bij Wesseling Tuinen gaan werken tijdens de vakantie van 1996. De toenmalige eigenaar, Jan Wesseling, had toen een groot project aangenomen en dringend handjes nodig voor overige werkzaamheden. Mijn broertje en ik gingen er toen aan de slag om eenvoudige klusjes in de tuinen te doen, zoals schoffelen en onkruid wieden.

En toen ben je direct gebleven?
Nee, dat niet. Ik had andere plannen. Na dat jaar ging ik eerst een sportopleiding doen en dacht ik er zelfs nog over om fysiotherapeut te worden.
Ik vond, en vind trouwens, sporten heel erg leuk om te doen. Maar fulltime sporten is wel iets anders. Ik had het tijdens de vakantie erg naar mijn zin gehad bij Wesseling, dus belde ik hen weer op. Dat was maar een jaartje later. Ik mocht komen werken en sindsdien ben ik wel gebleven. Bijna 2 jaar later, in het voorjaar van 1999, werd dat een vast dienstverband, dus vierde ik in 2024 alweer mijn 25-jarig jubileum.

Je zegt ‘alweer’ dat klinkt of de jaren snel gegaan zijn.
Dat zeker! Ik ben altijd graag buiten geweest en bij Wesseling Tuinen werken is gewoon heel erg leuk.
Niet alleen het werk inhoudelijk, ook het contact dat wij met onze klanten hebben. We hebben heel veel vaste klanten en na zoveel jaar dienstverband ken je elkaar goed en dat is gewoon leuk.

Waarin onderscheidt Wesseling Tuinen zich volgens jou?
Ik durf wel te zeggen dat Wesseling echt anders is als het gaat om dienstbaarheid.
Dat uit zich in de kleine dingetjes, zoals alles goed schoonmaken voordat je weggaat, ook al kom je de volgende dag weer terug. Maar ook in bijzondere dingen. Zo worden er tijdens de vakantieperiode ineens heel veel katten door ons gevoerd haha. Verder vertellen we altijd alles aan onze klanten. Wat we doen, waarom we het doen, hoe we het doen. We betrekken hen echt bij ons werk. Ze zijn eigenlijk gewoon onderdeel van het team in plaats van alleen opdrachtgever.

Wat is jouw specialiteit?
Ik ben behoorlijk allround, maar laat het aanlegwerk graag aan mijn collega’s over. Mij maak je blij met allerhande onderhoudswerkzaamheden. Misschien omdat ik een perfectionist ben. Dat uit zich ook in de tuin. Ik zet graag de puntjes op de i en doe alles, denk aan het maaiwerk, het snoeiwerk etc., graag heel netjes. Het leuke van een tuin vind ik dat er veel verschillende dingen te doen zijn en je na een dag werken een schitterend resultaat ziet. Daar wordt iedereen blij van. Zowel de tuinbezitters als ik.

Wat wil je nog bereiken?
Ik heb geen wilde ambities, maar gewoon één duidelijk doel: Met veel plezier blijven werken. Tot nu toe lukt dat heel erg goed.

 

Artikelen van FreekRoute
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B