Wesseling Tuinen
Groen, dat is waar wij het voor doen

 

Sven van der Ploeg

Vakbekwaam hovenier


Wat heb jij met tuinen?
Binnen zitten is niet mijn ding. Op de middelbare school hielp ik de vader van een vriend van mij die een hoveniersbedrijf had. Toen wist ik: Dit is iets voor mij. Het leukste vind ik dat je na een dag hard werken echt het verschil ziet.

Hoelang werk je al bij Wesseling Tuinen?
In april 2014 kwam ik, na het behalen van mijn diploma, bij Wesseling Tuinen terecht. Ik had daarvoor ook bij andere hoveniers gewerkt in de vorm van stage en ik merkte gelijk dat het hier anders was. Er werd echt de tijd voor mij genomen en ik kreeg van alles uitgelegd. Waar ik bij andere bedrijven in het diepe werd gegooid of eerst zelf een beetje mijn plek moest zien te vinden, was ik hier gelijk onderdeel van het team. 

Ervaar je dat nog steeds als iets waarin Wesseling Tuinen zich onderscheidt?
Ik weet wel zeker dat de mensen die hier stage komen lopen ook écht wat leren bij ons.
Je merkt het ook aan het team. We hebben een rustig en sociaal team, waarbij we elkaar niet in de steek laten. We staan altijd klaar om elkaar te helpen. Dat zul je als stagiair ook zeker meekrijgen hier. 

Wat is jouw specialiteit?
Ik hou van verandering. Daarom vind ik het heel erg leuk om borders opnieuw te beplanten. Een heel klein stukje tuin krijgt een nieuwe look waardoor je op een snelle en relatief eenvoudige manier een nieuwe tuin kunt creeren. Verder ben ik altijd erg blij als het 21 juni is geweest, want dat betekent dat veel hagen weer gesnoeid mogen worden. 

Wat wil je nog bereiken?
Als allround hovenier ben je breed inzetbaar en doe je veel onderhoudswerk. Maar zo nu en dan krijg ik mijn eigen project. Dat smaakt wel naar meer. Je krijgt echt de verantwoordelijkheid over de tuin, waarbij er meer beroep op je kennis wordt gedaan. Dat is leuk. 

Wat is jouw boodschap voor tuinbezitters
Probeer ervoor te zorgen dat er diversiteit is in de tuin, zodat er het hele jaar iets bloeit. Ik kom het nog vaak tegen dat de tuin in de winter een saaie bedoening is. Maar dat is nergens voor nodig.

Artikelen van Sven


 

Route
Route
© 2024 Wesseling Tuinen • Realisatie STUDIO2B